Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de levering en betaling na mijn bestelling?

Bij uw bestelling kunt u een keuze maken uit verschillende mogelijkheden, namelijk uit het afhalen bij een vestiging of uit het leveren aan huis. Ook hebt u de gelegenheid om een keuze te maken uit verschillende betaalopties.

  1. Bij levering aan huis kunt u betalen met iDeal
  2. Bij levering aan huis kunt u vooruit betalen
  3. Bij levering aan huis kunt u met een creditcard betalen

Waar bestaat de garantie en service uit bij Kachelonline?

De garantie zoals deze wordt verstrekt op kachels, haarden en schouwen zijn in overeenstemming met met de garantievoorwaarden, zoals deze door de fabrikant zijn opgesteld. Voor gashaarden geldt dat deze geïnstalleerd dienen te worden volgens de voorschriften van de fabrikant en door een vakkundig persoon.

Indien er tijdens het transport schade ontstaat aan uw bestelling, dan komen de kosten voor rekening van Kachelonline. Het is aan te raden dat u bij ontvangst van uw bestelling het product controleert op gebreken die zichtbaar zijn. Indien een gebrek of schade wordt geconstateerd, dan dient u Kachelonline daar binnen 24 uur van op de hoogste te stellen per e-mail of schriftelijk.

Indien er zich na de installatie problemen voordoen, dan wordt van Kachelonline verwacht dat deze zorgt voor een eerstelijns service. Dat houdt in dat er bij een defect toestel in overleg wordt besproken of het probleem door de installateur verholpen kan worden of dat het probleem aan de fabrikant moet worden voorgelegd.

Mocht Kachelonline van mening zijn dat het probleem of de klacht voorgelegd moet worden aan de fabrikant, dan zullen wij een serviceaanvraag neerleggen. Wij zorgen daarbij voor een zo snel mogelijk afhandeling die gemiddeld bij een dringende storing een week in beslag zal nemen. Bij een minder spoedeisend karakter bedraagt de termijn van afhandeling twee tot drie weken.

Indien gedurende het servicebezoek duidelijk wordt dat er sprake is van een storing als gevolg van een ondeugdelijke installatie door de klant zelf, dan kunnen de kosten aan de klant worden doorberekend.

Is het mogelijk om mijn haard door Kachelonline te laten installeren?

Wij bieden vakkundige installatie door heel Nederland!

Bij Kachelonline kan er bij de aankoop van een haard de keuze worden gemaakt om de haard op professionele wijze te laten installeren. De haard zal op deskundige wijze worden opgeleverd en geïnstalleerd, waarbij er ook gelet wordt op de kleinste details. Er kan door heel Nederland een beroep gedaan worden op het team met professionele installateurs die op iedere dag in het jaar klaarstaan en ook technische ondersteuning bieden in de vorm van het verstrekken van advies indien voor zelfmontage wordt gekozen.

Heeft Kachelonline ook mogelijkheden op het gebied van een rookkanaal?

Altijd een veilige afvoer van rook en gassen

Bij Kachelonline worden er niet alleen haarden en kachels aangeboden, maar kan er ook een beroep worden gedaan op de mogelijkheden ten aanzien van het installeren van een rookkanaal. Het is belangrijk om rook en gassen op een veilige manier af te voeren en daar kan Kachelonline bij van dienst zijn. Een afvoerinstallatie is meer dan alleen een buis die vanaf de haard een uitgang biedt naar buiten de woning.

Voor houtkachels geldt bijvoorbeeld dat een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal uitkomst biedt. De juiste lengte en diameter moeten op deskundige wijze worden berekend. Roet en teer kunnen achterblijven als de gassen in het rookkanaal te snel afkoelen en daarom is een goede isolatie nodig.

Voor een gashaard met een gesloten systeem is een concentrisch kanaal een uitstekende oplossing. Dit afvoersysteem wordt toegepast in combinatie met een gashaard of ander type gastoestel. Het concentrisch kanaal beschikt over een kleine pijp in een grotere pijp, zodat er sprake is van een dubbel kanaalsysteem. Verse lucht wordt door de buitenpijp van buiten aangezogen en de rook en gassen worden via de binnenpijp naar buiten afgevoerd. Bij dit type systeem kan de keuze worden gemaakt tussen een horizontaal kanaal door de muur naar buiten of voor een verticaal kanaal met een afvoer via het dak.

Welke materialen worden gebruikt voor de ombouw van de haard?

Plaatsing van de ombouw van de haard

Professionele installateurs bouw de haard en maken daarbij gebruik van meerdere typen materialen, zoals Promatec, Promafour en Ytong blokken. Het materiaal Promatec bestaat uit platen met een dikte van vijftien millimeter. Er wordt een frame gemaakt van metal stud profielen en daar worden de platen aan vastgeschroefd. De schroefgaatjes worden na afloop vakkundig weggewerkt. De wand kan op verschillende manieren worden afgewerkt, waarbij het stuken een ideale oplossing is. Het stucwerk voorkomt dat er scheuren ontstaan en de afwerking kan voltooid worden met sauswerk.

Het materiaal Promafour bestaat uit platen van twintig millimeter dikte. Bij deze optie hoeft er geen framewerk aan te pas te komen. Het plaatwerk zal namelijk in verstek worden gezaagd om daarna aan elkaar te worden gelijmd. Daardoor zullen er geen scheuren ontstaan en stuken is niet meer nodig, want de wand is meteen klaar om met saus afgewerkt te worden.

Het materiaal Ytong blokken bestaat uit witte blokken die een afmeting hebben van 600 bij 70 bij 200 millimeter. De haardombouw kan met de Ytong blokken worden gerealiseerd, waarbij er wel een boezemijzer nodig is ter ondersteuning van de haardombouw. Aangeraden wordt om de wand te stuken en daarna te sauzen in de gewenste kleur.

Wij laten u graag de verschillende afwerkingen van de haardombouw zien in onze showroom.

Wat houdt het multivent systeem in?

Faber Multi Vent systeem

Bij vrijstaande haarden en bij inbouwhaarden wordt het Faber Multi Vent toegepast dat uit een uniek gesloten verbrandingssysteem bestaat. Het verbrandingssysteem is voor meerdere typen woningen geschikt, zoals voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Een inbouwhaard kan zo bijvoorbeeld op een natuurlijke wijze functioneren zonder dat er sprake is van een elektrische ventilator die voor de nodige geluidshinder zorgt.

Het voordeel van de toepassing van het Multi Vent pijpsysteem dat als concentrisch rookkanaal bekend staat, is het mogelijk om op bijna iedere locatie in de ruimte een inbouwgashaard te plaatsen. Het is mogelijk om door middel van een afvoerpijp met flexibele kenmerken het systeem aan te sluiten op een aanwezig schoorsteenkanaal. Er wordt daarbij lucht van buitenaf aangezogen om voor verbranding te zorgen. Voor het multivent systeem geldt een maximale toegestane verticale lengte van 12 meter.

Ik wil graag een gashaard op het schoorsteenkanaal aansluiten, kan dat?

Aansluiting op bestaande schoorsteen

Het is van een aantal factoren of een gashaard op een schoorsteenkanaal kan worden aangesloten. Zo zal de schoorsteen in elk geval over een minimale diameter moeten beschikken en zal het bestaande kanaal eerst grondig schoongemaakt moeten worden. Er zal vanaf de gashaard een multiven pijp geïnstalleerd worden voordat de overgang in de schoorsteen plaatsvindt. Deze overgang zal luchtdicht moeten worden gemaakt. Verder zal er een koppelstuk geplaatst worden vanaf de aansluiting van het schoorsteenkanaal, waarbij het kanaal zelf van een flexibele rvs buis voorzien wordt. Ook zal er een multivent dakdoorvoer gemaakt worden, waarbij op de schoorsteen een plakplaat wordt bevestigd. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden van het afvoermateriaal en rookkanalen.