Houtkachels

Houtkachel kopen bij Kachelonline.nl

Een houtkachel kopen voor een woonkamer met sfeer en warmte? Bekijk het grootste aanbod houtkachels bij Kachelonline.nl:

 • Alle merken en soorten leverbaar
 • Montageservice
 • Technisch advies als u zelf aan de slag gaat
 • Offerte op maat

Naast ons het grote aanbod houtkachels op onze website kunt u ook onze showroom bezoeken. Ons team van ervaren medewerkers kan u uitstekend adviseren bij het kopen van een houtkachel.

5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in
 1. Jacobus 12 Beton

  De Jacobus 12 Beton is qua afmetingen één van de meest ruime kachels die u in huis kunt halen. Door de afmetingen weet deze kachel de warmte uitstekend te geleiden en op te slaan waardoor u geen andere warmtebron meer nodig heeft. Ook de vormgeving van de Jacobus 12 Betonkachel is noemenswaardig, een echt kunstwerk met een robuuste afwerking waardoor u er decennia lang mee vooruit kunt. Deze houtkachel heeft dezelfde verbrandingskamer zoals u die in alle Jacobus houtkachels op onze webshop zult vinden. Deze kachel is echter gegoten in een prachtige jasje van lichtgrijs beton, ideaal voor een moderne en toch sfeervolle woonkamer. Deze buitenkant is bovendien onderhoudsvrij waardoor u er geen omkijken naar heeft. De Jacobus 12 Beton wordt standaard met een boven- of achteraansluiting geleverd en in de kleur antraciet. Eventueel kunt er ook verschillende accessoires bij bestellen zoals een vloerplaat of bijpassend haardstel bijvoorbeeld, vraag naar de mogelijkheden.

  € 2.695,00
   
  Jacobus 12 Beton
 2. Jacobus 9

  De Jacobus 9 is het middelste model uit de superieure reeks voorzet houtkachels van Jacobus. De Jacobus 9 creëert een enorm fascinerend en sfeervol vlammenspel dankzij de goed te regelen luchttoevoer. Jacobus 9 - Hoog rendement U hoeft geen vlammetje te missen van dit spannende houtvuur dankzij de enorme glazen ruit. Met zijn rendement van maar liefst 79% behoord de Jacobus 9 tot de hoogste rendementsklasse! Kortom, een milieuvriendelijke en onverwoestbare kachel met een prachtig vuurbeeld.

  € 1.795,00
   
  Jacobus 9
 3. Jacobus 12

  De Jacobus 12 is de grootste model uit de serie voorzet houtkachels van Jacobus. Deze houtkachel is dankzij zijn grote verbrandingskamer uitermate geschikt om grote houtblokken te verbranden. De Jacobus 12 verwarmt moeiteloos een meer dan gemiddeld grote ruimte. Het ultieme gevoel van stoken met hout komt met de Jacobus 12 optimaal tot zijn recht. Met zijn rendement van maar liefst 79% behoord de Jacobus 12 tot de hoogste rendementsklasse! Kortom, een milieuvriendelijke en onverwoestbare kachel met een prachtig vuurbeeld. Dee Jacobus 12 wordt standaard geleverd met een boven- of achteraansluiting en in de kleur antraciet. Tegen een meerprijs zijn verschillende accessoires leverbaar zoals een vloerplaat of bijpassend haardstel.

  € 1.995,00
   
  Jacobus 12
 4. Jacobus 6

  De Jacobus 6 is het kleinste uitvoering uit deze serie en heeft een vermogen van 3,5 tot 7 kW en verwarmt daarmee ruimtes tot circa 120 m3. De Jacobus 6 is vooral geschikt voor ruimtes waar comfort en gezelligheid belangrijker zijn dan een hoge warmteopbrengst. Kiezen voor een Jacobus 6 betekent kiezen voor een houtkachel van hoge kwaliteit die een leven lang meegaat, daarom zijn alle Jacobussen uitgerust met levenslange garantie. Standaard wordt de Jacobus 6 geleverd met een boven- of achteraansluiting en in de kleur antraciet. Tegen een meerprijs zijn verschillende accessoires leverbaar zoals een vloerplaat of bijpassend haardstel.

  € 1.495,00
   
  Jacobus 6
 5. Jacobus 9 Beton

  Als je op zoek bent naar een sfeervol punt voor in uw woonkamer dan is de Jacobus 9 Beton ongetwijfeld geschikt. Deze betonlook haard zorgt niet alleen voor heerlijke warmte maar ook voor een prachtig vlammenspel waar iedereen van kan genieten. U kunt het vermogen van de kachel zelf instellen met een eenvoudige knop, u kunt 5 tot 10KW instellen. Op vol vermogen kan deze houtkachel eenvoudig ruimtes tot 160 vierkante meter verwarmen. De Jacobus 9 Beton wordt standaard in de antraciet kleur geleverd zoals op de afbeelding, aan de voor- en achterzijde zit een deur. Voor een meerprijs zijn extra accessoires zoals een vloerplaat of bijpassend haardstel.

  € 2.495,00
   
  Jacobus 9 Beton

5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in
 

 

Tips bij het kopen van een houtkachel

Als u overweegt om een houtkachel te kopen, neem dan de volgende tips mee:

Grootte van de houtkachel

Voor een optimaal resultaat is het heel belangrijk dat u een houtkachel met de juiste grootte koopt voor de ruimte die u wilt verwarmen. Bij een te grote houtkachel zal u eerder geneigd zijn om de kachel laag te houden, hierdoor raken het kijkvenster en de schoorsteen sneller bevuild met roet. Met een te kleine kachel loopt u het risico dat u de kachel vaak te hoog zet om de ruimte goed verwarmd te krijgen, de houtkachel is hierdoor eerder versleten.

Voor elke 10m2 heb je een vermogen van 1 kw nodig. De kleinste houtkachels beginnen met een vermogen van 3,5 kw. Bij een ruimte van 40 m2 heb je dus een houtkachel nodig met het vermogen van 4 kw.

Schoorsteen

U kunt veel problemen ondervinden als uw schoorsteen niet van het juiste formaat is of niet goed trekt. Laat u goed adviseren als twijfelt of uw schoorsteen wel geschikt is voor een bepaalde houtkachel.

Convectiewarmte of stralingswarmte

Houtkachels geven verschillende soorten warmte af, namelijk convectiewarmte of stralingswarmte. Let hier dus goed op als u een houtkachel gaat kopen. Convectiewarmte wil zeggen dat de warmte door de gehele ruimte verspreid wordt, terwijl stralingswarmte warmte is die direct van de bron afkomt. Houtkachels die stralingswarmte voelt u goed als u dichtbij de kachel gaat zitten, terwijl gaskachels die convectiewarmte afgeven van dichtbij minder warmte afgeven maar er wel voor zorgen dat de gehele ruimte verwarmd wordt.

Doel van het gebruik

U kunt verschillende redenen hebben om een houtkachel aan te schaffen. Wilt u de houtkachel slechts voor de gezelligheid of wilt u de houtkachel gebruiken als alternatief voor uw CV. Indien u de houtkachel als alternatief wilt voor uw CV dan moet u weer goed rekening houden met de grootte van de ruimte.

Draagkracht van de vloer

Hou bij het kopen van een houtkachel ook altijd rekening met de draagkracht van uw vloer. Kan uw vloer een zware houtkachel wel aan zonder vloerversterking?

Typen houtkachels

Inbouw, vrijstaand of een hangend model

Houtkachels zijn te onderscheiden in 3 modellen. Hoe een houtkachel geplaatst wordt hangt af van het model dat u kiest. U kunt bij ons kiezen uit de volgende modellen:

Inbouw

Inbouw houtkachels zijn ontworpen om strak in te bouwen in een schouw of plateau.

Vrijstaand

Een vrijstaande houtkachel staat vrij in de ruimte en is verreweg het populairste model.

Hangend

Een hangende houtkachel staat los van de grond en wordt deels ingebouwd in de muur.

Plaatstaal of gietijzer

Houtkachels zijn in beginsel te onderscheiden in 2 hoofdcategorieën: gietijzeren houtkachels en houtkachels van plaatstaal. Gietijzeren houtkachels zijn meer klassieke houtkachels zoals van het merk Nestor Martin, Dovre of Janus.

Houtkachels van staalplaat zijn meer gericht op design mede door het materiaal. Staalplaten zijn flexibeler en kunnen in een vorm gebogen worden. Met name houtkachels van de merken Hwam en Contura zijn gericht op design.

Levering

Na uw bestelling kunt u ervoor kiezen om de houtkachel bij ons op te halen of te laten bezorgen op uw adres. Bij levering aan huis heeft de keuze uit verschillende betaalopties.

Installatie

U kunt de houtkachel zelf installeren maar u kunt er ook voor kiezen om de houtkachel door ons te laten installeren. Wij bieden vakkundige installatie door heel Nederland.

Bezoek onze showroom

U kunt niet alleen online een houtkachel bij ons kopen maar u kunt ook langskomen in ons ruim opgezette showroom. Wij hebben een showroom van 400 m2 met een gevarieerd aanbod van unieke en originele modellen. Alle stijlsoorten worden vertegenwoordigd in het ruime assortiment. Zo vindt u bij ons niet alleen houtkachels met een klassieke uitstraling, maar ook in een strak design of met een romantisch uiterlijk.

Contact

Mocht u vragen hebben over onze houtkachels of wilt u een afspraak maken om langs te komen in onze showroom, bel dan naar 020 3030 793 of stuur een e-mail naar info@kachelonline.nl.

onze merken