Houtkachels

Houtkachel kopen bij Kachelonline.nl

Een houtkachel kopen voor een woonkamer met sfeer en warmte? Bekijk het grootste aanbod houtkachels bij Kachelonline.nl:

 • Alle merken en soorten leverbaar
 • Montageservice
 • Technisch advies als u zelf aan de slag gaat
 • Offerte op maat

Naast ons het grote aanbod houtkachels op onze website kunt u ook onze showroom bezoeken. Ons team van ervaren medewerkers kan u uitstekend adviseren bij het kopen van een houtkachel.

14 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in
 1. Woodfire Bordeaux

  De Woodfire Bordeaux is een mooie, kleine en klassieke houtkachel die is voorzien van een authentieke touch. De kachel wordt standaard geleverd met een houtvak wat er voor zorgt dat u ook tijdens de koude winteravonden nooit ver hoeft te lopen om een extra houtblokje in de kachel te stoppen. De Woodfire Bordeaux beschikt over een vermogen van 9 kW waardoor het in ieder geval zeer geschikt is om zowel de kleinere als grotere ruimtes heerlijk warm te houden. Deze vrijstaande, klassieke kachel wordt geleverd in antraciet en heeft een aslade.

  € 395,00
   
  Woodfire Bordeaux
 2. Woodfire Versailles

  Wilt u genieten van een sfeervolle houtkachel die ook nog eens ecologisch verantwoord is? Dan is voldoet de Woodfire Versailles vast en zeker aan uw wensen. Naast het feit dat deze houtkachel sfeer en warmte in uw woning brengt heeft u zich ook geen zorgen te maken over de veiligheid en duurzaamheid. De Woodfire Versailles heeft namelijk een zeer schone verbranding en dat is ook af te lezen aan de CE keurmerken. Dit betekent dat de kachel voldoet aan alle reglementen die er zijn gesteld om de uitstoot van kachels te beperken. De Woodfire Versailles wordt standaard afgeleverd in een antraciete kleur. Ook wordt er een aslade, een handgreep en een secundaire luchttoevoer mee geleverd.

  Adviesprijs: € 399,00

  Onze prijs: € 289,00

   
  Woodfire Versailles
 3. Woodfire Tours

  De Woodfire Grenoble is een ruime houtkachel met een moderne look. Deze houtkachel is altijd prominent aanwezig door de heerlijke warmte, prachtige uitstraling en het fout dat een houtkachel sfeer in uw woning brengt. De Woordfire modellen staan bekend om de schone verbranding waardoor het milieu bespaard blijft. Deze variant van de Huisselectie is populair omdat het vuur prachtig te aanschouwen is vanaf drie zijden. De Woodfire Tours is standaard bestellen in de kleur antraciet. Dit is een complete set waarbij de aslade, een roestvrijstalen handgreep en de secundaire luchttoevoer inclusief zijn! Uiteraard is deze kachel ook voorzien van alle nodige CE keurmerken.

  € 799,00
   
  Woodfire Tours
 4. Woodfire Montpellier

  De Woodfire Montpellier is een klassieke houtkachel die is voorzien van een optimale verhouding op vlak van prijs en kwaliteit. Opvallend voor deze antraciet houtkachel is dat ze beschikt over een grote glasruit waardoor er altijd ten volle kan worden genoten van het knapperende houtvuur. Wilt u de kachel graag aansluiten op uw CV-systeem? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Hierdoor zorgt u er niet alleen voor dat uw huis aangenaam warm is en blijft, daarnaast kunt u ook nog eens besparen op uw energiefactuur. De Woodfire Montpellier wordt standaard geleverd in antraciet en is voorzien van zowel een aslade als een secundaire luchttoevoer.

  € 1.095,00
   
  Woodfire Montpellier
 5. Jacobus 6 Kookkachel

  Zoekt u een houtkachel waar u heerlijk ouderwets op kunt kopen? Dan presenteren we u met volle trots de nieuwe Jacobus 6 houtkachel. Met deze handige kachel haalt u ook gelijk een kookplaat in huis. Het tijdloze design geeft de kachel een unieke uitstraling die in iedere ruimte past. Deze kachel beschikt over drie pitten waar u op kunt koken. Ook zit er een extra beschermrand om de pitten om de veiligheid te garanderen. Naast de prachtige uitstraling en de mogelijkheid om te koken heeft de Jacobus 6 houtkachel nog een uniek voordeel. Dankzij de eenvoudige bediening kunt u de kachel instellen zodat deze weinig verbruikt en toch een hoog rendement heeft. Tegen een extra prijs zijn accessoires ook leverbaar. Denk hierbij aan een waterketel, een vierkant koekenpan en een haardstel bijvoorbeeld.

  € 2.195,00
   
  Jacobus 6 Kookkachel
 6. Woodfire Toulouse

  De Woodfire Toulouse is een klassieke houtkachel die beschikt over een niet onaanzienlijk vermogen van 12 kW. Daarnaast heeft deze kachel een grote glasruit waardoor u altijd zicht heeft op het brandende houtvuur. Een extra mogelijkheid voor deze kachel wordt geboden onder de vorm van een CV aansluiting. Hierdoor kunt u niet alleen genieten van een aangename warmte in huis, daarnaast kunt u ook nog eens geld besparen op de energiefactuur. De Woodfire Toulouse wordt standaard geleverd in antraciet en beschikt over een aslade alsook een secundaire luchttoevoer.

  € 995,00
   
  Woodfire Toulouse
 7. Woodfire Nantes

  Wanneer u op zoek bent naar een sfeervolle houtkachel dan presenteren we u graag de Woodfire Nantes. Dit is de allernieuwste variant van Woodfire. Deze houtkachels brengt zowel sfeer als warmte in uw woning. Daarnaast hebben de Woodfire kachels nog een groot voordeel. Door de schone verbranding heeft de kachel een super hoog rendement vergeleken met andere houtkachels. Daarom beschikt deze houtkachel ook over de nodige CE keurmerken wat inhoudt dat de kachel voldoet aan alle Europese reglementen die er zijn gesteld om de veiligheid en gezond te bevorderen. Standaard wordt de Woodfire Nantes afgeleverd in een antraciete kleur. Ook wordt er een aslade, een handgreep en een secundaire luchttoevoer mee geleverd.

  Adviesprijs: € 599,00

  Onze prijs: € 479,00

   
  Woodfire Nantes
 8. Woodfire Lyon

  De Woodfire Grenoble is een moderne houtkachel die op pootjes staat. Door deze poten en de prachtige doorkijk ruimte kunt u er met een grote groep omheen zitten om het vlammenspel te bekijken en te genieten van de heerlijke warmte die een traditionele houtkachel in uw woning brengt. De moderne houtkachels van het merk Woodfire staan bekend om de schone verbranding waardoor het milieu bespaard blijft. Deze variant van de Huisselectie is populair omdat het vuur prachtig te aanschouwen is vanaf drie zijden. U kunt de Woodfire Lyon hier eenvoudige online bestellen in de kleur antraciet. Het gaat hier om een complete set inclusief aslade, een roestvrijstalen handgreep en een secundaire luchttoevoer zodat u alles in huis heeft!

  € 599,00
   
  Woodfire Lyon
 9. Woodfire Parijs

  De Woodfire Parijs is een kleine, klassiek uitziende houtkachel die beschikt over een frontaal vuurzicht. Deze kachel beschikt daarnaast over een speciaal en gepatenteerd Clean Glass systeem waardoor u altijd het mooiste zicht heeft op het brandende haardvuur. Wilt u de Woodfire Parijs ook in huis halen? In dat geval is het goed om te weten dat deze standaard wordt geleverd in antraciet. De aslade, handgreep van roestvrij staal alsook de secundaire luchttoevoer zijn uiteraard allen inbegrepen in de prijs.

  € 450,00
   
  Woodfire Parijs
 10. Woodfire Metz

  Als u zoek gaat naar een sfeervolle houtkachel dan is de kans groot dat u bij de collectie van Woodfire uit komt. Hierbij presenteren we de nieuwe Metz variant van Woodfire. Deze houtkachels brengt zowel sfeer als warmte in uw woning. Daarnaast hebben de Woodfire kachels nog een groot voordeel. Door de schone verbranding heeft de kachel een super hoog rendement vergeleken met andere houtkachels. Daarom beschikt deze houtkachel ook over de nodige CE keurmerken wat inhoudt dat de kachel voldoet aan alle Europese reglementen die er zijn gesteld om de veiligheid en gezond te bevorderen. De Woodfire Metz wordt standaard afgeleverd in een antraciete kleur. Ook wordt er een aslade, een handgreep en een secundaire luchttoevoer mee geleverd.

  Adviesprijs: € 699,00

  Onze prijs: € 599,00

   
  Woodfire Metz
 11. Woodfire Grenoble

  De Woodfire Grenoble is een grote houtkachel met een robuuste look. Deze houtkachel is altijd prominent aanwezig door de heerlijke warmte, prachtige uitstraling en het fout dat een houtkachel sfeer in uw woning brengt. De Woordfire modellen staan bekend om de schone verbranding waardoor het milieu bespaard blijft. Ook heeft u weinig hout nodig omdat deze houtkachel met een klein beetje hout wel een halve dag warm kan blijven! U kunt de Woodfire Grenoble standaard bestellen in de kleur antraciet. Dit is een complete set waarbij de aslade, een roestvrijstalen handgreep en de secundaire luchttoevoer ook niet ontbreken! Uiteraard is deze kachel ook voorzien van alle nodige CE keurmerken.

  € 699,00
   
  Woodfire Grenoble
 12. Woodfire Marseille

  Iedereen die op zoek is naar een rustieke houtkachel die beschikt over een fantastische vormgeving zal ongetwijfeld een voorliefde hebben voor de Woodfire Marseille. Deze prachtige houtkachel heeft een nostalgische uitstraling en is daardoor een echte eyecatcher in uw woning. Opvallend is ook dat de Woodfire Marseille beschikt over een warmhoudplaat waardoor het zowel uw thee als koffie lekker warm kan houden. Indien u deze houtkachel aankoopt wordt deze standaard geleverd in antraciet en beschikt ze over en aslade alsook een secundaire luchttoevoer.

  € 995,00
   
  Woodfire Marseille
 13. Woodfire Dijon

  Wil je graag genieten van een kachel die warmte een sfeer uitstraalt? Dan voldoet de Woodfire Dijon vast en zeker aan uw eisen en wensen. Naast het feit dat deze sfeervolle houtkachel warmte in huis brengt is de kachel ook nog eens zeer veilig en verantwoord. De kachels van Woodfire hebben namelijk een groot voordeel. Door de schone verbranding heeft de kachel een super hoog rendement vergeleken met andere houtkachels. Daarom beschikt deze houtkachel ook over de nodige CE keurmerken wat inhoudt dat de kachel voldoet aan alle Europese richtlijnen die zijn bedacht om de veiligheid en gezond te bevorderen. Standaard wordt de Woodfire Dijon afgeleverd in een antraciete kleur. Ook wordt er een aslade, een handgreep en een secundaire luchttoevoer mee geleverd.

  Adviesprijs: € 499,00

  Onze prijs: € 349,00

   
  Woodfire Dijon
 14. Woodfire 1

  Woodfire 1

  € 5.950,00
   
  Woodfire 1

14 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in
 

 

Tips bij het kopen van een houtkachel

Als u overweegt om een houtkachel te kopen, neem dan de volgende tips mee:

Grootte van de houtkachel

Voor een optimaal resultaat is het heel belangrijk dat u een houtkachel met de juiste grootte koopt voor de ruimte die u wilt verwarmen. Bij een te grote houtkachel zal u eerder geneigd zijn om de kachel laag te houden, hierdoor raken het kijkvenster en de schoorsteen sneller bevuild met roet. Met een te kleine kachel loopt u het risico dat u de kachel vaak te hoog zet om de ruimte goed verwarmd te krijgen, de houtkachel is hierdoor eerder versleten.

Voor elke 10m2 heb je een vermogen van 1 kw nodig. De kleinste houtkachels beginnen met een vermogen van 3,5 kw. Bij een ruimte van 40 m2 heb je dus een houtkachel nodig met het vermogen van 4 kw.

Schoorsteen

U kunt veel problemen ondervinden als uw schoorsteen niet van het juiste formaat is of niet goed trekt. Laat u goed adviseren als twijfelt of uw schoorsteen wel geschikt is voor een bepaalde houtkachel.

Convectiewarmte of stralingswarmte

Houtkachels geven verschillende soorten warmte af, namelijk convectiewarmte of stralingswarmte. Let hier dus goed op als u een houtkachel gaat kopen. Convectiewarmte wil zeggen dat de warmte door de gehele ruimte verspreid wordt, terwijl stralingswarmte warmte is die direct van de bron afkomt. Houtkachels die stralingswarmte voelt u goed als u dichtbij de kachel gaat zitten, terwijl gaskachels die convectiewarmte afgeven van dichtbij minder warmte afgeven maar er wel voor zorgen dat de gehele ruimte verwarmd wordt.

Doel van het gebruik

U kunt verschillende redenen hebben om een houtkachel aan te schaffen. Wilt u de houtkachel slechts voor de gezelligheid of wilt u de houtkachel gebruiken als alternatief voor uw CV. Indien u de houtkachel als alternatief wilt voor uw CV dan moet u weer goed rekening houden met de grootte van de ruimte.

Draagkracht van de vloer

Hou bij het kopen van een houtkachel ook altijd rekening met de draagkracht van uw vloer. Kan uw vloer een zware houtkachel wel aan zonder vloerversterking?

Typen houtkachels

Inbouw, vrijstaand of een hangend model

Houtkachels zijn te onderscheiden in 3 modellen. Hoe een houtkachel geplaatst wordt hangt af van het model dat u kiest. U kunt bij ons kiezen uit de volgende modellen:

Inbouw

Inbouw houtkachels zijn ontworpen om strak in te bouwen in een schouw of plateau.

Vrijstaand

Een vrijstaande houtkachel staat vrij in de ruimte en is verreweg het populairste model.

Hangend

Een hangende houtkachel staat los van de grond en wordt deels ingebouwd in de muur.

Plaatstaal of gietijzer

Houtkachels zijn in beginsel te onderscheiden in 2 hoofdcategorieën: gietijzeren houtkachels en houtkachels van plaatstaal. Gietijzeren houtkachels zijn meer klassieke houtkachels zoals van het merk Nestor Martin, Dovre of Janus.

Houtkachels van staalplaat zijn meer gericht op design mede door het materiaal. Staalplaten zijn flexibeler en kunnen in een vorm gebogen worden. Met name houtkachels van de merken Hwam en Contura zijn gericht op design.

Levering

Na uw bestelling kunt u ervoor kiezen om de houtkachel bij ons op te halen of te laten bezorgen op uw adres. Bij levering aan huis heeft de keuze uit verschillende betaalopties.

Installatie

U kunt de houtkachel zelf installeren maar u kunt er ook voor kiezen om de houtkachel door ons te laten installeren. Wij bieden vakkundige installatie door heel Nederland.

Bezoek onze showroom

U kunt niet alleen online een houtkachel bij ons kopen maar u kunt ook langskomen in ons ruim opgezette showroom. Wij hebben een showroom van 400 m2 met een gevarieerd aanbod van unieke en originele modellen. Alle stijlsoorten worden vertegenwoordigd in het ruime assortiment. Zo vindt u bij ons niet alleen houtkachels met een klassieke uitstraling, maar ook in een strak design of met een romantisch uiterlijk.

Contact

Mocht u vragen hebben over onze houtkachels of wilt u een afspraak maken om langs te komen in onze showroom, bel dan naar 020 3030 793 of stuur een e-mail naar info@kachelonline.nl.

onze merken